tiistai 26. huhtikuuta 2016

"Kaikki syyt jotka estävät liikkumisen, ovat tekosyitä" UKK

Kilpailukausi tuli avattua hieman lumi-räntä-rakeisessa säässä Suomen Turussa. Kahden päivän kilpailut päättyivät osaltani molemmat podiumin kautta kotiin. Lauantain kilpailussa Hirvensalossa pienen taktisen virheen takia voittosijoitus meni sivu suun mutta seuraavana päivänä tiesin jo paremmin ettei kyseisellä seuralla ole M-16 sarjan edustajaa samassa lähdössä.. ja sai ponnata ensimmäisen kerran TS-kortteleiden korkeimmalle korokkeelle. Molempien päivien starteissa oli enemmän naisia kuin varmaan kertaakaan kun itse olen kisannut. Se on hienoa ja näyttää hyvältä naispyöräilyn kehittymisen kannalta!

Olen asunut pääkaupunkiseudulla nyt hieman yli kaksi vuotta. Täällä välimatkan kodin ja työpaikan välillä ovat keskimäärin aika paljon pidemmät kuin vaikkapa Tampereella. Oma työmatkani on vaihdellut 14-18km välillä. Ja aina ole kulkenut sen pääsääntöisesti pyörällä. Varsinkin kovat pakkaset ja lumisateet ovat hyviä työmatkaulkoilun kelejä koska silloin julkiset ja Kehä 1 ovat eritoten ruuhkautuneet. Saan kuulla jatkuvasti "ihailua" työmatkaliikkumisesta ja mitä erikoisempia syitä, miksi joku ei voi sitä tehdä, vaikka "haluaisi". En itsekään voisi, koska onhan kotona koira odottamassa, täytyy monesti käydä ruokakaupassa samalla, työmatkareittini kulkee pitkälti isojen teiden vierellä ja reitillä on paljon maantiepölyä, töissä ei ole hyvää pyöräparkkia ja ..ja.. pyörällä ajan enintään 15min/suunta pidempään, kuin autolla. Kävisin aamulla suihkussa kotona, laittaisin hiukset ja meikin, ennen lähtöä. Töissä käyn nopeasti suihkussa, nopean ehostuksen ja hiukset kuivuvat omiaan, kesto n. 6-7min, joten se aamun 15min säästö autolla palaa siihen. Takaisin tullessa 15min ekstraa menee helposti ruuhkassa istumiseen. Lisäksi työpaikallani hlökunnan parkkipaikalta joutuu kävelemään n. 400m pukkariin kun taas pyöräni ajan sinne säilytykseen. Ja nyt kun Kehä 1 on seuraavan 1,5v remontissa...huokaus..sehän on tukossa ja liikenne takkuaa 24/7!! Pyörätiellä on tilaa... ;)
Maantiepölykausi on suurimmalta osin takana, toki siitepölyt astuvat kuvioihin mutta ajolaseilla ja allergialääkkeillä niistä selviytyy, pyöräparkki taisikin tulla selvitettyä ja aina sille paikan keksii, JOS niin HALUAA. :) Siitä se on kiinni; omasta halusta. Tee päätös ja pysy siinä, muut asiat kyllä järjestyy ja o järjesteltävissä toisin. Lapset ovat hoidossa 15min pidempään, koira ei sitä 15minuuttia huomaa ja itsekin saat varmasti hukattua päivästäsi varmasti 15min johonkin muuhunkin kuin omaan aikaan ja urheiluun. Älä kaahota sitä työmatkatempona joka päivä, ajele ja nauti, varsinkin keväällä kun kaikki on päivä päivältä vihreämpää (välillä jopa valkoista).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti